Ομάδα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Μαυρογένειου» ΕΠΑ.Λ. Σάμου

Στο «Μαυρογένειο» Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται Ομάδα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών με σκοπό την εκμάθηση Ελληνικών παραδοσιακών χορών, καθώς και την έρευνα λαογραφικών και μουσικοχορευτικών στοιχείων τόσο της Σάμου όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η δράση αυτή υλοποιείται μέσω προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων καθώς και προγραμμάτων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Η ομάδες του σχολείου κάθε χρόνο παρουσιάζουν το έργο τους σε διάφορες παραστάσεις, συμμετέχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού και συνεργάζονται με πολιτιστικούς φορείς με σκοπό την έρευνα στοιχείων της παράδοσης.

Τον Μάιο του 2014 για πρώτη φορά το σχολείο διοργάνωσε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Σχολείο Ανοικτό στην Κοινωνία», με την παρουσίαση χορών τόσο από τη μαθητική ομάδα όσο και από ομάδες πολιτιστικών συλλόγων του νησιού. Στην ίδια παράσταση τους χορευτές συνόδεψε η Μουσική Ομάδα του σχολείου.

Η χορευτικές ομάδες έχουν ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας (Χίο, Μυτιλήνη, Σύρο κ.α.) με σκοπό τη συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η "Ομάδα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών" του «Μαυρογένειου» ΕΠΑ.Λ Σάμου συνεχίζει και τη φετινή χρονιά το έργο της, και καλεί όσους μαθητές ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή.

Εμφάνιση # 
Τίτλος Δημιουργός Εμφανίσεις
Videos στο YouTube από εορτές και εκδηλώσεις του σχολείου Γράφτηκε από τον/την Super User 368